Σαντορίνη ξενοδοχεία
Αρχή
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΜΕΛΟΣ SANTORINI® WEB

Δείτε :

hotel thira
Αναλυτικός οδηγός ξενοδοχείων
  • Spa area in Suites of the Gods
  • Breathtaking view from hotel Suites of the Gods
  • Volcano view from Suites of the Gods
Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

Σαντορίνη   ή   Θήρα   /   Γενικά   /


Κυκλάδες,Σαντορίνη
Σαντορίνη ή Θήρα : Γενικά Σύντομο Ιστορικό Η Σαντορίνη & το όνομά της Το Αιγαίο & το όνομά του
Ενοικιαζόμενες κατοικίες

Σαντορίνη : 'Η Πομπηία του Αιγαίου' (Γάλλος Γεωλόγος F. Fouque)


Καλώς ήλθατε στη Σαντορίνη

Χιλιάδες μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, χιλιάδες αξέχαστες αναμνήσεις, ατελείωτα καρδιοχτύπια, χρώματα του μπλε, του κόκκινου και του χρυσού που πλημυρίζουν τον ουρανό... αυτή είναι η Σαντορίνη. Πολλοί ποιητές έχουν γράψει για αυτήν, αμέτρητοι καλλιτέχνες προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν την ομορφιά της... Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να περιγράψει... την αξεπέραστη μαγεία της Σαντορίνης.

Αυτό το μικρό νησί του Αιγαίου στο νότιο άκρο των Κυκλάδων, είναι πλούσιο σε ιστορία και μύθους από το παρελθόν.

Στη πρόσφατη Ελληνική ιστορία ειναι ακόμη γνωστή για τους φημισμένους καπεταναίους της, την εποχή που άκμαζε το εμπόριο, και όργωναν τις θάλασσες πρός Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία. Σήμερα βρίσκεται στις πρώτες γραμμές του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος.


Περιληπτικά Στοιχεία :
Η Σαντορίνη ανήκει σε ένα σύμπλεγμα νησιών του Νοτίου Αιγαίου: την Θήρα (Σαντορίνη), την Θηρασιά, το Ασπρονήσι, τα Χριστιανά, την Παλαιά Καμένη (Ζεστά Νερά) και την Νέα Καμένη (Ηφαίστειο). Ο Δήμος της Σαντορίνης (Δήμος Θήρας ειναι σωστότερο) περιλαμβάνει τη Σαντορίνη και τα κοντινά νησιά Ανάφη,Θηρασιά,Ιο,Σίκινο,Φολέγανδρο.

Χαρακτηριστικά Βραχώδες απότομο έδαφος (γκρεμός) από την πλευρά της Καλντέρας (δυτική πλευρά), ηφαιστειακά πετρώματα, ελαφρόπετρα, ασυνήθιστοι βραχώδεις σχηματισμοί. Προς το κέντρο του νησιού πιο ήπιο έδαφος. Το κλίμα είναι υγρό και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει αρκετή ζέστη την ημέρα, ενώ οι βραδυνές ώρες είναι πιο δροσερές. Τον Αύγουστο όπως σε όλες τις Κυκλάδες, τα Μελτέμια. Κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών ελαφριές βροχοπτώσεις.
Αρχιτεκτονική Υπόσκαφα σπίτια (χτισμένα μέσα στον ηφαιστειακό βράχο), νεοκλασικά αρχοντικά, λιθόστρωτα δρομάκια (καλτερίμια), εκκλησίες με παραδοσιακούς τρούλους βαμμένους στο χρώμα του ουρανού και της θάλασσας. Στα περισσότερα σπίτια, μέρος της οροφής είναι σε σχήμα καμάρας ( θόλος).
Πρωτεύουσα Τα Φηρά : Χτισμένη πάνω στα ηφαιστειακά βράχια, ακριβώς στην άκρη της Καλντέρας, στην μέση της δυτικής πλευράς του νησιού.
Επιβατηγό λιμάνι Αθηνιός, 15 λεπτά με αυτοκίνητο από Φηρά.
Προιόντα & Γεωργία Αμπελώνες, ντοματίνια, αγγούρι Σαντορίνης (κατσούνι), φάβα, κάπαρη, τοπική ποικιλία καρπουζιού, χλωρό τυρί, πασχαλινά μελιτίνια.
Γεωγραφικό Πλάτος 36 19’ 56” to 36 28’ 40” N.
Γεωγραφικό Μήκος 25 19’ 22” to 25 29’ 13” E.
Γεωγραφικά Στοιχεία 128 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά
63 ναυτικά μίλια βόρεια της Κρήτης
73 τετραγωνικά χιλιόμετρα
Μόνιμοι κάτοικοι: 13.600 ( απογραφή 2001)
Πως ερχόσαστε Σαντορίνη Αναχωρούν πλοία από τον Πειραιά όλο τον χρόνο.
Υπάρχουν πλοία επίσης όλο το χρόνο από Κρήτη.
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο προστίθενται HighSpeed, ιπτάμενα δελφίνια και διάφορα κατά περιόδους ταχύπλοα.
Καθημερινές πτήσεις από Ελευθέριος Βενιζέλος, Αθήνα.
Κατά περιόδους σύνδεση με το αεροδρόμιο Σαντορίνης από Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Μύκονο.Σαντορίνη θέα προς το ηφαίστειο και τη καλντέρα

Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα 
Αρχική σελίδα

Σαντορίνη ή Θήρα / Γενικά :
Σαντορίνη WEB PORTAL// Copyright © 2004- SANTORINI® Web Services. Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή, μέρους ή όλου χωρίς έγγραφη άδεια.