Κυκλάδες,Σαντορίνη
Κυκλάδες,Ανάφη
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΜΕΛΟΣ SANTORINI® WEB

 
Κυκλάδες,Θηρασιά Κυκλάδες, Ιος
Δείτε :

Πόλη των Φηρών

Σαντορίνη   /   Αιγαίο, το όνομά του

Χωριό της Οίας
Κυκλάδες,Σίκινος
Σαντορίνη ή Θήρα : Γενικά Σύντομο Ιστορικό Η Σαντορίνη & το όνομά της Το Αιγαίο & το όνομά του
Κυκλάδες, το νησί της Θήρας

Το Αιγαίο πέλαγος και το όνομά του : Μυθολογία


Homer 'Omiros 750-650 BC


Ο Αιγέας
Ο Αιγέας ήταν ο ένατος στη σειρά μυθικός βασιλιάς της αρχαίας Αθήνας. Βασίλεψε γύρω στον 13ο αιώνα π.χ.

Απέκτησε ένα γιό το Θησέα από το γάμο του με την Αίθρα, κόρη του βασιλιά της Τροιζήνας Πιτθέα.

Το γνωστότερο κατόρθωμα του Θησέα υπήρξε η θανάτωση του Μινώταυρου. Ο Μίνωας, για να τιμωρήσει τους Αθηναίους επειδή σκότωσαν τον γιο του Ανδρόγεω, κήρυξε πόλεμο στον οποίο νίκησε. Ως ποινή των Αθηναίων όρισε κάθε εννιά χρόνια εφτά νέοι Αθηναίοι και εφτά νέες Αθηναίες να στέλνονται στην Κρήτη και να κατασπαράζονται από τον Μινώταυρο μέσα στον Λαβύρινθο.

Ο Θησέας αποφάσισε να σαλπάρει για την Κρήτη και να θέσει τέλος στη ντροπιαστική εισφορά σε αίμα. Πήρε τη θέση ενός από τους 7 νέους και σαλπάρησε για Κρήτη. Σ'αυτά τα ταξίδια τα καράβια σήκωναν μαύρα πανιά σε ένδειξη πένθους και όχι άσπρα.

Φθάνοντας στην Κρήτη γνώρισε την κόρη του Μίνωα, την Αριάδνη, και οι δύο νέοι ερωτεύτηκαν. Η Αριάδνη τον έβαλε να υποσχεθεί ότι θα την έπαιρνε στην πατρίδα του και θα την παντρευόταν. Μετά, του έδωσε ένα κουβάρι κλωστή, τον «Μίτο της Αριάδνης», ώστε όταν ο Θησέας έμπαινε στον λαβύρινθο να το ξετυλίγει, για να μπορέσει έπειτα, αφού σκοτώσει τον Μινώταυρο, να βρει την έξοδο. Πράγματι, ο ήρωας στερέωσε τη μία άκρη στην είσοδο του δαιδαλώδους οικήματος, αναζήτησε, βρήκε και σκότωσε το τέρας, και ξανατυλίγοντας τον μίτο κατάφερε να βγει από τον Λαβύρινθο.

Ο Αιγέας και Θησέας είχαν συμφωνήσει ότι ο δεύτερος θα σήκωνε τα λευκά πανιά αν ολοκλήρωνε με επιτυχία την αποστολή και επέστρεφε στην Αθήνα. Όμως ενώ ο Θησέας πέτυχε στην αποστολή του, πάνω στη χαρά τους ούτε ο ίδιος ούτε ο πλοίαρχος θυμήθηκαν να αλλάξουν τα πανιά. Όταν ο Αιγέας είδε από το Σούνιο να φτάνει το καράβι με μαύρα πανιά, νόμισε ότι ο Θησέας ήταν νεκρός και πάνω στην απελπισία του ρίχτηκε στη θάλασσα και σκοτώθηκε. Από τότε η θάλασσα ονομάστηκε Αιγαίο Πέλαγος.Theseus 'Thiseas' Killing the Minotaur

 
Το νησί της Θήρας
Αρχική σελίδα

Σαντορίνη ή Θήρα / Αιγαίο, το όνομά του :
Σαντορίνη WEB PORTAL// Copyright © 2007 SANTORINI® Web Services. Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή, μέρους ή όλου χωρίς έγγραφη άδεια.